W najbliższą niedzielę, 24 sierpnia w Ogrodzie Botanicznym we Wrocławiu odbędzie się siódma edycja Wrocławskiego Święta Mąki, która promuje zrównoważony rozwój regionów wiejskich.
Wrocławskie Święto Mąki ma podkreślić szacunek dla chleba, a także przybliżyć proces technologiczny jego powstawania: od zasiewu zboża aż po wypiek bochenków chleba, przepysznych bułeczek i innych wspaniałych wyrobów piekarniczych.
Impreza odbędzie się na terenie wrocławskiego Ogrodu Botanicznego. Niezwykle piękna i bogata roślinność Ogrodu o tej porze roku w połączeniu z niepowtarzalnym urokiem stoisk piekarniczych tworzą niezwykłą oprawę imprezy.
Motywem przewodnim jest mąka i wyroby z nią związane. Dlatego też główną atrakcją i ozdobą święta będą zaproszone piekarnie i ciastkarnie, a dodatkowo stoiska ceramiczne i garncarskie, z wyrobami rękodzielniczymi i pszczelarskimi.
Wrocławskie Święto Mąki ma charakter pikniku rodzinnego.
Organizatorami tej plenerowej imprezy są: firma Integer SA, Hotel Tumski oraz Ogród Botaniczny.
Dokładny program imprez znajduje się na stronie Hotelu Tumskiego: http://www.hotel-tumski.com.pl/hotel/hotel_swieto_maki.xml
Źródło: www.ttg.com.pl