W przyszły czwartek w Gdańsku – w ramach comiesięcznych spotkań ekologów – odbędzie się prelekcja pt. ?Jesteś tym co jesz i nie tylko…”, czyli słów kilka o tym, że naturalne odżywianie jest proste, smaczne i najzdrowsze.
A żeby nie rzucać słów na wiatr od razu uczestnicy przekonają się, że najlepsza na świecie jest kanapka z wiejskim masłem i gomasio, a prawdziwe suszone morele wcale nie są pomarańczowe, a ciemnobrązowe.
Prelekcję zaprezentuje Małgorzata Meller. Wśród historii kuchennych, których będzie można posłuchać, ale również powąchać i spróbować wielu ziół i przypraw kuchennych. Do tego garść praktycznych informacji o tym jak i w czym gotować oraz gdzie kupować dobrą żywność.
O tym wszystkim opowie Małgorzata Meller pomysłodawczyni ogólnopolskiego projektu Marchewka: reaktywacja, który od września tego roku będzie kontynuowany w Trójmieście jako Marchewka: rewolucja.
Spotkanie odbędzie się 15 września 2011 roku (czwartek) o godz. 16:00 w siedzibie Centrum Informacji i Edukacji Ekologicznej w Gdańsku, ul. Straganiarska 43/46.